Американската мечта се завръща, по-голяма и по-добра от преди. Печелим както

...
Американската мечта се завръща, по-голяма и по-добра от преди. Печелим както
Коментари Харесай

Тръмп в Давос: Американската мечта се завръща, по-голяма и по-добра от преди!

Американската фантазия се завръща, по-голяма и по-добра от преди. Печелим както в никакъв случай до момента, Америка се оправя добре. С тези и други похвали за Съединени американски щати стартира своята тирада на Световния стопански конгрес в Давос американският президент Доналд Тръмп.

" Горд съм да кажа, че Съединени американски щати са в стопански взрив, какъвто светът в никакъв случай не е виждал до момента ", споделя още Тръмп.

" Америка процъфтява и печели както в никакъв случай до момента ", продължава той, базирайки се на комерсиалните покупко-продажби, подписани предходната седмица с Китай, Мексико и Канада. Тези покупко-продажби са модел за 21 век, твърди той.

И изясни, че обстановката под неговото управление се усъвършенства. 

" Ние спечелихме 7 милиона работни места, откакто поех ръководството ", продължава Тръмп. Той изтъкна също и положителния прогрес във връзка с безработицата за малцинствените групи и дамите.

След това съобщи, че се оправя и с неравенството като работи за равномерното разпределение на богатството. Това е подозрително, като се има поради, че топ милиардерите в света (много от които американци) станаха с 25% по-богати предходната година, твърди The Guardian.

" Америка се радва на взрив на " сините яки ", настоя Тръмп, базирайки се на данни за заплатите, показващи че при тези от тях, които са в дъното на статистиката се следи по-силен растеж.

Изгубихме 60 000 заводи при предходната администрация, а по време на моето ръководство сме отворили 12 000 ", добави още Тръмп.

Отново рецензии към Федералния запас

И от тази естрада Тръмп не пропусна да насочи рецензия към централната банка на Съединени американски щати - тематика, която минава като алена нишка през съвсем всяка негова тирада. Президентът сподели, че икономическият взрив се е случил " макар " Федералния запас на Съединени американски щати, който " покачва лихвите прекомерно бързо и ги понижава прекомерно постепенно ".

" Времето за песимизъм завърши ", сподели той и благодари на бизнес водачите, които са преместили фабриките си в Съединени американски щати.

" Аз държа на американския модел като образец за света - професионален служащ, професионален жител и експерт в фамилията. ", съобщи Тръмп.

Тръмп изясни още, че администрацията му е удвоила данъчните заеми за деца за 40 милиона американски фамилии. След това добави, че Америка има едни от най-ниските налози в света.

Американският президент засегна и парливата тематика с комерсиалните войни, като означи, че договарянията с Китай за втората фаза ще стартират скоро. Миналата седмица двете най-големи стопански системи в света най-сетне подписаха дълго чаканото съглашение за първа фаза. " Взаимоотношенията ни с Китай сега евентуално в никакъв случай не са били по-добри ", акцентира той.

В същото време Тръмп разкритикува администрацията на Обама и по-точно нещата, които е наследил от нейната активност. Но похвали английския министър председател Борис Джонсън като " прелестен нов министър председател ", който " желае доста да подписа договорка " в региона на търговията [след Brexit]. " Бихме могли да създадем голяма комерсиална договорка с Англия ", съобщи той.

" Време е за повече оптимизъм, а не за скептицизъм ", сподели Тръмп в отговор на рецензиите на Грета Тунберг, която приказва мало преди него на форума и насочи за следващ път обвиняването, че нищо не е направено за климатичните промени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР